Cilat jane sendet e ndotura ne shtepi?

Kush jane sendet e ndotura ne shtepiCilat jane sendet e ndotura ne shtepi? Është një pyetje me vend që shumë nëna dhe baballarë mund ta bëjnë për të siguruar një ambient sa më higjenik në shtëpi për familjarët e tyre të dashur. Shumë mund të mendojnë për oborrin e shtëpisë, kush ka një shtëpi përdhese, ose dyshemenë e shtëpisë. Madje disave mund t’u shkoi mendja edhe tek WC-ja, pra tek dorezat e tualetës ose tek kapakët e wc-ve, por një studimi të bërë kohët e fundit ka nxjerr disa fakte “shokuese”. Pse? Sepse sendet më të ndotura në shtëpi janë peshqirët, pra ata që mendojmë se janë më të pastrit dhe higjienik.

Cilat jane sendet e ndotura ne shtepi?

Por përse paska kaq shumë mikrobe në peshqirë? Kjo ndodh për dy arsye: e para, peshqirët mund të qëndrojnë të lagur për një kohë të gjatë, duke iu lejuar mikrobeve të shtohen, dhe e dyta, për faktin se përdoren në vendet më të ndotura të shtëpisë.

Shkencëtarët besojnë se në përgjithësi peshqirët ka mundësi të jenë më të ndoturit me baktere nga të gjitha sendet e tjera, sepse përdoren për të fshirjen e duarve dhe të sipërfaqeve që mund të kenë rënë në kontakt me mish të njomë.

Për më tepër lexoni artikullin e plot Sendet e ndotura ne shtepi.

Artikulli ne linkun e më lart tregon edhe disa mënyra se si mund të dezinfektojmë peshqirët për  t’i pasur sa më higjienik dhe kështu mund të ruhemi nga infektimi i ndonjë sëmundje të mundshme. Pasi dashur pa dashur mund të infektohemi me sëmundje të ndryshme që mund të jenë aq të rrezikshme sa të bëhen kërcënuese për jetën tonë.

1914 Lexuar Gjithesej 1 Lexuar Sot

Leave a Reply

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz